Beleving lezers
 

_MG_9814

Graag ga ik in verbinding met jou, mijn lezers.
 
Heb je mijn boek gelezen of gebruik je mijn agenda en wil je jouw ervaring of beleving delen, schrijf dan in het GASTENBOEK of reageer op FACEBOOK (De Inspiratiebron). Ik lees alles en stel je verhaal zeer op prijs.
 
Je bent ook van harte welkom op een Open Inspiratie Ochtend.
 
Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan in voor onze inspiratiemail. 

Warme groet, Hanneke

 

 

 

Veel mensen helpen

Zaterdag ontving ik je boek en vandaag ben ik er in begonnen. Ben er nu al stil van. Wat een herkenning!!! En wat goed dat je dit zo deelt in deze tijd. Het is zo nodig!

En toen las ik net je laatste blogje over het nieuwe Maya tijdperk dat morgen ingaat. Zo voelt het ook echt voor mij. Jaren geleden heb ik een workshop van Peter Toonen (voor mij DE Nederlandse expert op dit gebied) gevolgd over de Mayakalender en sinds die tijd was mijn leven al niet meer hetzelfde.

Morgen is 'toevallig' ook mijn verjaardag. Het is allemaal zo synchroon ook: jouw gevoelsrevolutie en de ontwikkelingen over de hele aarde. De morele en ethische kwesties waar we nu allemaal echt een keus in zullen moeten maken. Heel veel dank voor je boek en ik ga vanavond gauw weer verder lezen! Veel succes gewenst met alles waar je mee bezig bent en nog mee bezig gaat en ik heb al begrepen dat er een deel 2 op komst is?

En de volgende dag …

Nou, ik ben al over de helft. Het leest ook zo makkelijk! Alsof je hier op de bank zit te vertellen. Ik vind echt dat je een heerlijke stijl van schrijven en humor hebt; moest soms ook echt heel hard lachen. Je hebt er een fan bij! Knap hoe kwetsbaar en open je ook opstelt. Dit gaat echt heel veel mensen helpen! Nogmaals dank je wel en een warme groet van Sylvia

Blij man

Dag Hanneke, gisteren 'maakte' ik tijd je boek te lezen. Ben als een blij man naar bed gegaan en vanmorgen opgestaan! Wat mooi integer/warm/enthousiast geschreven. Wat een herkenning en aansporing, dank! Ik zal meer mensen van dit geschrift op de hoogte brengen. Wacht met smart op een vervolg. Veel suk7, groet Rein.

Leuk

Hallo Hanneke, ik vind je verhalen leuk om te lezen. Ga zo door! Groetjes, Martijn

 

Groeiproces

Wat is de wereld toch klein hè? Ik hoorde van Carine, dat je een vriendin van haar bent. Leuk!

Ik heb je boek als een groot aha erlebnis gelezen en ervaren. Ik ben zelf de laatste paar jaar door een groeiproces gegaan en soms ook gekropen… 

Begin 2008 kwam ik terecht in een diep gat van oververmoeidheid/burnout, geef het beestje maar een naam, wellicht overgang gecombineerd met een te traag werkende schildklier en een energievretende relatie.
Na een aantal maanden van onderzoeken in het ziekenhuis, ontdekte ik dat mijn werk als secretaresse niet meer bij me paste nadat ik een aantal jaren freelance werkte als nieuwslezer bij regionale TV zenders en samen met mijn toenmalige vriend een camperbedrijf opzette en runde.

Met de hulp van een psychotherapeute ontdekte ik wat ik wèl wilde in plaats van wat ik niet wilde; ik wilde anderen helpen; iets wat ik onbewust al van jongs af aan wist.
Ik deed bij ITAN een prachtige NLP opleiding en meteen daarna hun  Personal Coachopleiding, met prachtige instrumenten als TA , EFT en Familieopstellingen. Het was als een warm bad voor me met veel inzichten en mooie interventies: er ging een wereld voor me open. Een 2 daagse geboorteworkshop bij Mirre en een 4 daagse bij het Aumm instituut completeerden mijn doelstelling, indalen in me zelf en het helder krijgen van mijn levensmissie…..
Een belangrijk stukje van mijn persoonlijke groei na de opleidingen, is het besef en het ontdekken van mijn hoogsensitiviteit, waardoor ik anders denk en voel en niet altijd begrepen wordt. Het is mooi om dit terug te zien in jouw boek en te lezen hoe jij dat ervaren hebt en het de gevoelsrevolutie noemt…..

Annie

 

Verademing

Heb je boek gelezen en vond het erg interessant en leerzaam.

Het proces van meer naar je gevoel luisteren komt me bekend voor. Ben zelf jaren geleden in dat proces terecht gekomen toen mijn partner overleed en ik in een erfeniskwestie terecht kwam over het bedrijf dat we samen hadden opgebouwd. Erg verdrietig allemaal, maar ook leerzaam.

Daardoor is mijn spirituele proces versneld, maar soms vind ik het moeilijk dit in de praktijk vast te houden. Juist omdat er best veel weerstand tegen is en mensen je al snel zweverig vinden.....Daarom was je boek een verademing en heb ik er veel aan gehad. Ook omdat je er veel humor in gooit.

Heb ook het boek intuïtieve ontwikkeling besteld van Linda Keen, maar dat vind ik nog best zweverig.

Jij hebt toch ook zo'n opleiding gedaan? Heb je nog tips hoe ik deze theorie nog meer in de praktijk zou kunnen verweven, want merk dat ik dan toch weer in mijn verstand ga zitten. Misschien ook wel uit zelfbescherming omdat ik niet alles wil voelen??? Of doe je dit in een coachingstraject en hoe gaat dat dan? Saskia

Alledaagse dingen

Mooie blogs!!! Hoe alledaagse dingen je toch telkens weer even aan het denken zetten, vind ik zo prachtig. En ja.... keuzes van anderen accepteren, dat is een groot goed. Verleden jaar stond voor mij in het teken van keuzevrijheid. Nemen en geven. Dat betekent dus leven met de consequenties van je eigen keuzes en keuzes van anderen insluiten. Dat thema gaat veel verder dan ik in eerste instantie had gedacht. Hoe kan ik in liefde en oordeelloosheid de keuze van een ander ECHT omarmen, ook als het vervelende consequenties voor mijzelf heeft? Wat mij heeft geholpen is om telkens weer de goede en positieve intentie van de ander te onderzoeken en die te respecteren, zonder oordeel. Soms best een klusje en heel erg de moeite waard! Ingrid

Kippenvel

Ik heb je boek in twee keer uitgelezen. De eerste keer tm hoofdstuk 7, ontwikkeling 7. Ik kon je boek niet wegleggen het was zo inspirerend en herkenbaar. Er zijn wel wat parallellen in ons levenspad te vinden! Ik vond het heel bijzonder dat ik twitterde dat jouw boek een feest van herkenning voor me was vervolgens gisteren de rest van je boek uitlas en ik daar exact dezelfde bewoordingen las toen je het had over het boek: uw brein als medicijn.

Het boek heeft me weer nieuwe inspiratie en impulsen gegeven om verder te gaan op mijn spirituele pad. Ik geloof dat ik er aan toe ben nog weer een laag dieper af te gaan pellen. Heb sinds ik jouw boek aan het lezen ben ook weer wat vaker van die speciale bewustzijnsmomenten waarin ik kippenvel krijg of zomaar tranen in mijn ogen omdat alles gewoon klopt!

Het heeft mij duidelijk gemaakt dat ik weer wat meer tijd in dat pad wil gaan steken. Spontaan ben ik weer vaker aan het ‘aarden’ om stil te staan bij wat ik voel en om even de stilte te ervaren. Heerlijk dat doet met goed. Ik denk dat ook jij met je boek niet toevallig op dit moment op mijn pad komen. Jij had het over jouw leermeesters in jou leven, ik kan er ook verschillende opnoemen in mijn leven en ik geloof dat jij die rol op dit moment voor mij aan het vervullen bent. Jij hebt me weer nieuwe impulsen gegeven en het voelt goed!

Heel erg bedankt daarvoor en ik blijf je volgen. Heb me ook aangesloten bij je groep op LinkedIn zoals je gezien hebt.

Heel veel plezier en succes met het vervolgen van je eigen spirituele pad en wie weet kruisen onze paden elkaar in de toekomst nog een keer. Warme groeten, Lisanne

Herkenbaar

Je boek gelezen, Hanneke - leuk - veel herkenbare momenten :-))  Leonie

 Innerlijke strijd

Dank voor het schrijven van je boek. Ik zit zelf momenteel in een soort burn-out waarbij ik zóveel weerstand van mezelf tegenkom en dit stap voor stap, na veel geploeter, omzet in leerervaringen. Na veel innerlijke strijd heb ik me ook open mogen stellen voor spiritualiteit en 'voelen'. Mensen zeiden tegen me ; het zit in jou, richt je daarop, maar ik wist niet wat ze bedoelden. Ik ervaar nu echter dat er een warme bron is waar ik uit kan putten, die mij leidt. Ik heb een eerste stap gezet en ben benieuwd hoe het verder gaat. Je boek heeft me zéker geholpen om drempels te overwinnen, ik kon er nu echt niet meer omheen gelukkig! Henriette

Nieuwe baan

Ik wilde je even laten weten dat ik een nieuwe baan heb gevonden. Ik ben enorm blij, zeker nu ik de baan heb gevonden die me alles geeft waarna ik op zoek was. Tijdens mijn zoektocht heb ik me laten lijden door de door “jouw zeven gouden inzichten”. Hiervoor ben ik je zeer dankbaar! Misschien zien we ons ooit weer, nogmaals veel dank voor jouw steun. John


Herkenbaar

Kortgeleden heb ik jouw boek bijna in één ruk uitgelezen. Je boek sprak mij zo aan omdat wat je schrijft voor mij zo herkenbaar is en heel veel ervaringen heb ik op dezelfde manier beleefd. Ik ben mij ook gaan bezighouden met coaching en met healing (eerst reiki, daarna shamballa en nu in de Inca-traditie). Bij mij begon het bijna tien jaar geleden met een burn-out en vervolgens een lange zoektocht. Misschien een beetje brutaal, maar ik doe 't toch: ik zou 't boeiend en heel leuk vinden om jou een keer te ontmoeten. Elsbeth
PS Vorige week was ik in het Louvre en zag een prachtig beeld van Isis. Ik moest aan jou denken; vandaag stuur ik jou de foto op die ik maakte.

De Kern 
 
Vier jaar geleden hebben we samen een opleiding gevolgd. We hebben tijdens deze dagen ook wel eens wat uitgewisseld. Ik heb afgelopen zomer je boek gelezen en hartelijk kunnen lachen om de manier waarop je de opleiding, mensen en sfeer beschreef;) Wat een herkenning!
Afgelopen maand, na het opruimen van de boekenkast, verschijn je met regelmaat op het beeldscherm van mijn laptop. Ik weet niet of dat je nog actief bent met de opleiding en of dat je particuliere consultent geeft, ik weet ook niet of dit het precieze doel is van mijn schrijven. Ik wil mijn innerlijke stem erkennen en gehoor geven aan de roep onderstaande met je te delen, ondanks dat ik het niet concreet heb en ook geen idee welke vorm hieraan te geven. 
Er is veel gebeurd sinds die tijd...
Ruim een jaar geleden ben ik burn-out geraakt en ben echt tot de Kern afgebroken. Na een jaar van acceptatie, ziek zijn, vele interventies en herstellen, zit ik nu in de opbouwfase. Telkens als ik me sterk en krachtig voel en start met opbouwen, merk ik dat ik weer van mijn Kern verwijderd raak. Deze beweging heb ik nu een paar keer gemaakt en voel me weer steeds zwakker en vermoeider raken. Ik lijk iets te missen, ergens aan voorbij te gaan. Ik wil je vragen of je ruimte hebt of wil maken om hierop in te voelen en te ontdekken of je hiermee op welke wijze dan ook resoneert of een inzicht krijgt. Als je hier niet voor wilt / kunt kiezen is dat ook prima. In vrijheid en oordeelloosheid, Gitte

p.s. Ik vond je boek heel helder en praktisch, zoals ik je ook heb leren kennen. Verder heb ik genoten van je openheid en transparantie. 

 

Oprecht

Op de eerste plaats wil ik je een compliment geven voor je enige boek. Ik heb het in een ruk uitgelezen en er van genoten. Natuurlijk veel herkenbaar uit mijn eigen leven. Wat je zo goed gelukt is, is vooral je oprechte manier van schrijven in een toon die heel toegankelijk is. Chapeau! Tineke

Materie in combinatie met spiritualiteit

Wat was het een heerlijk cadeau om jouw boek te lezen, dank daarvoor.

Wat een ontzettend mooi en herkenbaar verhaal heb je geschreven. Los van alle verschillen heeft het me verbaast hoeveel overeenkomsten er tussen ons zijn. Het gaat me dan niet over de Brabantse komaf of het breken van een enkel maar meer over de beschreven weg en hoe jij daar als mens mee omgaat, van geleerd hebt en hoe je je plek in je leven steeds sterker bepaalt. Jouw boek sterkt me in de keuzes die ik afgelopen 2,5 jaar gemaakt heb en nog steeds maak. Het doet me ook beseffen dat ik nooit klaar zal zijn en dat vind ik fijn. Wat me in het hier en nu geholpen heeft is jouw kijk op materie in combinatie met spiritualiteit.  Al zo vaak heb ik me afgevraagd (!) of mijn spirituele kant wel te verenigen is met het deel van mij dat houdt van haar kleding en haar Mini Cabrio. Het is me inmiddels wel helder en als er weer een soortgelijke vraag terugkerend boven komt borrelen, duik ik in de stilte van de sauna en gaat de rest vanzelf. Mijn gevoel heeft er immers geen moeite mee, sterker nog voor mijn gevoel is het een vanzelfsprekendheid. Wat ik verder knap vind is dat je een serieus onderwerp op een luchtige manier beschrijft zonder dat het zijn waarde verliest. Persoonlijk houd ik enerzijds niet van zware dramatiek en anderzijds niet van lichtvoetigheid, dit combineer je zo mooi!

Als coach ga ik jouw boek zeker aan anderen aanbevelen. Jouw zeven gouden inzichten zijn voor iedereen heel goed toepasbaar en als coach mooie thema's om met je cliënt aan te werken. Abbey

Herkenning

Vrijdag na de Powerdag begonnen aan jouw boek, echt fantastisch. Wat een herkenning op veel punten en wat veel inspiratie heb ik eruit gehaald, helemaal top! Fijn dat je er stond met je boek tijdens de Powerdag, anders had ik wellicht wat later met je boek op de bank gezeten. Inspirerende groet, Sandra

Deelt met anderen

met plezier heb ik je boek in een adem uitgelezen! het is voor mij een heel erg herkenbaar verhaal. Goed dat je dit deelt met anderen. Wellicht ontmoeten we elkaar nog eens ergens, leuk om dan even persoonlijk kennis te maken. Patricia

In een adem

 

Met veel plezier heb ik naar je geluisterd tijdens de bijeenkomst van Federatie Zakenvrouwen.Zelf ben ik voorzitter van een vrouwelijke businessclub en ik hoop je hier ooit voor uit te kunnen nodigen. Jouw boek heb ik in een adem uitgelezen. Super! Priya

Enorm gesteund

Ik heb afgelopen weekend je boek gelezen en wilde je nogmaals enorm bedanken voor jouw inzichten. Het leest heerlijk weg en ik voel me enorm gesteund door jouw verhaal om inderdaad mijn droom als paardencoach te volgen. Als ik ooit iets voor jou kan betekenen..... Charlotte

Vervolg?

Ik heb uw boek gelezen 'Van denken naar voelen' en kon mezelf er zo goed in herkennen! Prachtig om te lezen, complimenten! Komt er nog een vervolg? Daniëlle

Loslaten

 

Afgelopen zaterdag heb ik naar je geluisterd bij de bijeenkomst van de EUMA. Later kocht ik je boek. Ik heb net het stuk over loslaten gelezen en ik moest huilen. Ik, een zzp-er met inderdaad een bijna lege agenda en de opdracht die erin staat voor 16 uur per week is onder mijn niveau. Ik, met een moeder die zichzelf al vanaf mijn 7-e jaar opstelt als haar kind. Ik, met twee jongere broertjes (en een oudere) waar ik voor zorgde al waren het mijn kinderen (vanaf mijn 7-e) en waarvan één nu kanker heeft. Ik, met een zoon en schoondochter (en inmiddels kleindochter) die, na het geweldige contact dat we hadden, niet meer de moeite nemen om de telefoon op te nemen als ik bel (geen idee wat er aan de hand is). Ik, die weer verval in mijn valkuil van eten als ik geen structuur meer vind in alles wat ik doe. Ik moest huilen. Omdat ineens tot me doordrong dat ik het niet allemaal op mijn schouders moet en kan nemen. Omdat ik besef dat ik moet loslaten en dat dat best moeilijk is, maar wel de moeite waard. Het komt allemaal goed als ik loslaat en zaken laat komen, zoals ze komen. Dan is het goed. Dank je wel, A

Het kwam extra binnen

Ik ben ik je boek begonnen Hanneke en eigenlijk wil ik het niet meer wegleggen!! Ik ben nu op het punt dat je jouw eerste reading hebt gehad... Het leest ook ontzettend fijn, goed geschreven zeg!

Ik werd enorm geraakt dat je de toegezegde baan bij IBM niet kreeg doordat je langer herstel nodig had. Kwam enorm bij me binnen. Die onmacht, dat onrecht! Ik zat toen zelf ook in een Amerikaans (Telecom)bedrijf en ik weet het, de Sky was the limit! Zoveel mogelijkheden, binnen een jaar zat ik in de US! Maar.... je moet niets mankeren inderdaad ;-) Mede daardoor kwam jouw verhaal extra binnen.

Ik voelde me ook geraakt dat je schrijft dat je weer helemaal opgeklommen bent, je hebt een andere baan en het gaat allemaal weer goed. Totdat de oppas stopt en er geen goede voor in de plaats kon komen en dat je daardoor moest stoppen. Het raakt me op 2 punten: 1. je hebt zó hard gewerkt en geknokt op er weer bovenop te komen!!! en 2. dat je in een gelijkwaardige werkpositie zit met je partner en dat je 'm toch al voelt aankomen... dat JIJ (als vrouw) dan stopt. Uiteindelijk is het natuurlijk allemaal niet voor niets en ben je nu daar waar je hoort te zijn, maar op zo'n moment! Jeetje!!

Dit wilde ik je alvast zeggen. En ik vind het leuk om te lezen hoe jij jouw pad van spiritualiteit onderzocht hebt en bewandeld. Ik ben ook erg benieuwd naar de rest van jouw verhaal. Marjon

Inspirerende woorden

 

Vorige week bij Vrouw & Passie heb ik je boek gekocht en het heeft me helemaal in z'n greep. Dus allereerst dank voor die inspirerende woorden!

In je boek las ik dat je voor een reading naar een vriendin van je ging. Nu ben ik op zoek naar iemand waarbij ik een reading kan laten doen en dan met name iemand die ook contact heeft met overledenen. Ik vind het echter erg moeilijk om zomaar iemand van internet te plukken en daar naartoe te gaan. En dus is mijn vraag, weet jij iemand bij wie ik terecht zou kunnen? Carola

 

Translate it in French

I loved reading your book. Please translate it in French, was fijn te lezen!

Ik zat op internet rond te struinen en kwam terecht bij je boek. Ben ook in businessvrouw en herken enorm waar je mee bezig bent. Heb bij Philips gezeten en ben in 1990 voor mezelf begonnen. Na omzwervingen in la douce France terecht gekomen. Alles hier met minder stress en meer tijd voor mezelf. De Fransen blijken ondanks hun weinig uren werken per uur enorm effectief te werken ( de beste in europa: je gelooft het niet..!) en hebben daardoor enorme stress. Dus je boek zou het enorm goed doen hier! Leuk a Bientot, Wilma
 

De stukjes vallen in elkaar

Hanneke, Dit weekend begonnen in je boek, en er in één teug uitgelezen! Eén van de dingen die je zegt in je boek is dat je moet luisteren naar de tekenen die op je pad komen. Ik had je boek al een paar maanden in de kast staan, en zelfs meegenomen op vakantie deze zomer, maar iedere keer kwam het er maar niet van. Totdat ik je hoorde spreken op het FZ congres en bijna een traantje moest wegpinken om je verhaal. Na het nog een paar weken uitgesteld te hebben, heb ik dit weekend dan toch maar eindelijk je boek opgepakt. Ik ben begonnen met lezen en ben niet meer gestopt totdat ik het uit had. Ik herken me vooralsnog vooral in het denken, maar ben wel erg geïnteresseerd geraakt in het voelen. Ik zie vooral de link naar de trends in de wereld die jij ook beschrijft in je boek. Ik vond de aandacht voor spiritualiteit in eerste instantie een beetje nonsens, meer een hype dan een wezenlijke verandering in onze mentaliteit en bewustwording. Nu jij spiritualiteit combineert met andere trends, vallen de stukjes ineens in elkaar. Zou het inderdaad zo kunnen zijn dat we langzaam toe bewegen naar een manier van samenleven waarbij gevoel weer een substantiële plek krijgt? Ik hoop het van harte. Vandaag heb ik maar eens een kleine test gedaan met jouw inzichten. Het naar bed brengen van de kinderen (vier in de leeftijd 8-2 jaar!) is meestal een heel gedoe. Althans, met die gedachte begon ik er meestal aan. Vaak dacht ik: hoe krijg ik ze zo snel mogelijk naar bed, zodat ik weer die ene mail kan sturen of dat rapport nog kan afmaken. Deze avond heb ik het anders gedaan. Ik heb alleen maar gedacht: ik geniet van het hier en nu. Ik ben er voor mijn kinderen en ik geniet van het moment. Het leek alsof ze eerst dachten 'wat doet mama raar', maar na een tijdje zag ik dat zij het ook heerlijk vonden, in het 'hier en nu'. Ik heb zelfs briefjes bij mijn kinderen onder hun kussen gelegd. Vooral mijn zoontje van vijf vond dat reuze spannend en werd er helemaal blij van (nieuwetijdskind?). Kortom: ik wil wel meer te weten komen over spiritualiteit. Waar begin ik? De weg die jij afgelegd hebt is volgens mij een hele intensieve. Ik ben 'slechts' op zoek naar de eerste stap. Nicolette

Kracht gegeven

Ik heb je boek als kado mogen ontvangen. En wat een kadootje was het!

Mijn leven verkeerde (zakelijk gezien) in een crisis en ik was net begonnen aan een spirituele reis. Door het lezen van je boek werden zoveel dingen duidelijk. Het heeft me inzichten verschaft en kracht gegeven. Door jou ben ik gaan in zien dat spiritualiteit van binnen zit en uitstekend gecombineerd kan worden met zakelijkheid. Het heeft mij bevestigd dat mijn gevoel me op de goede weg zet en dat ik deze slechts hoef te volgen. Inmiddels heb ik de eerste stappen in het zelfstandig ondernemerschap gezet en heb ik afscheid kunnen nemen van de mensen die mij in de negativiteit hielden.

Omdat ik vind dat je sommige kadootjes niet voor jezelf mag houden heb ik je boek inmiddels ook besteld voor een aantal goede vriendinnen. Omdat ik het gevoel had dat zij het nodig hadden. Met net zoveel enthousiasme hebben zij het gelezen. Het heeft ons ook voorzien van nieuwe gespreksstof en inzicht gegeven in onze vriendschappen. Bedankt! Judith

Geïnspireerd

 

Ik heb onlangs je lezing bijgewoond bij het FranklinCovey Instituut en daar je boek gekocht. Ik was de laatste tijd een zwak aftreksel van mezelf maar nu weer helemaal geïnspireerd. Dank hiervoor. Ik zou je een boek terug kunnen schrijven maar volsta nu met de drang je te wijzen op de film "As it is in Heaven" en het naar aanleiding hiervan geschreven boek "Luisteren naar binnen". Wellicht ken je het al. Ik ben zo geïnspireerd dat ik mogelijk weer voor mezelf ga beginnen. Een naam heb ik ook al ontvangen. ZOZ trainingen (Zie omme zijde :-) ) en staat voor Zingeving, Overgave en Zielsbeleving. Mogelijk stuur ik je nog een aantal emails maar zie dit dan als een uitzending voor de cosmos. Ik verwacht niet dat je mijn vragen beantwoord en ik verwacht zelfs niet dat je de emails leest. Voelt het als een bezwaar dat ik je mailbox bevuil laat me dan alsjeblieft weten dat je geen prijs stelt op verdere berichten van mijn kant. Zo, nu druk ik op de verzend knop voor mijn verstand zich bedenkt. Tina

Workshop Covey

Ik wou je bedanken voor de workshop afgelopen donderdag bij Covey. Ik heb ook al je boek uit, in zo kort tijd- wat een prestatie voor een werkende moeder! :-) Geweldig! Ik vind het heel bijzonder voor de erkenning en inspiratie. Sandra

Overeenkomsten

 

Via mijn vader heb ik jouw boek in handen gekregen. Ik had het zo uit. Het was erg herkenbaar, interessant en makkelijk geschreven. Ik hoop dat veel mensen er iets aan hebben. Ik in ieder geval wel, grappig dat er zoveel overeenkomsten zijn. Dit boek geeft me mede het gevoel dat ik op de goede weg zit. Ik zit al een tijdje te dubben over een opleiding "intuïtieve ontwikkeling". Sabine

Moest er nodig weer eens op gewezen worden

 

Heb tijdens de vakantie je boek gelezen en is voor mij een eye opener geweest.

Je boek heeft me meer op mijn eigen kracht gewezen en probeer nu meer vanuit mezelf te leven en mijn eigen gevoel te volgen. Ik merkte dat ik veel energie in andere zaken en mensen stak en te weinig in mezelf en mijn eigen dingen. Hierdoor schoof ik mezelf dus altijd op de lange baan en daar ben ik nu maar eens mee gestopt. Het kostte me ook altijd meer energie dan dat ik ervan kreeg waardoor mijn creativiteit minder werd en ik ook altijd moe en futloos was.

Nu dus bezig om te kijken wat ik (en dus niet mijn omgeving) wil met mijn leven en wat ik kan. Heb nu een soort van sabbatical ingelast en ben gewoon maar lekker beetje aan het aanklooien thuis. Ga starten met een opleiding en verder zie ik het allemaal wel.

Dus dat was mijn eye opener. Eigenlijk wist ik ook wel alles dat ik in je boek las maar ik moest er nodig weer eens op gewezen worden. Lonneke

Kennis maken

 

Ik heb overigens je boek gelezen. En ik moet zeggen, petje af hoor om zo een boek te schrijven. Ik denk dat veel mensen, zeker in de zakenwereld op deze manier kennis kunnen maken met het spirituele en menigeen, door jou geïnspireerd, ook een reis zullen beginnen. Mariska

Goed voor gaan staan

 

Jeetje, wat een mooi boek! Ik heb het gisteravond bijna in 1 ruk uitgelezen. Ik zit zelf echt op de overgang van denken naar voelen. (Voelen schijnt mijn opdrachtje te zijn op dit moment.. :-). Ik vind mezelf soms zweverig klinken, maar tegelijkertijd heb ik gewoon een heel sterk gevoel dat ik die kant op moet. Alleen er goed voor gaan staan vind ik nog lastig, omdat ik nog een beetje te bang ben voor de mening van anderen om me heen. Het helpt enorm dat iemand uit de "nuchtere zakenwereld" haar verhaal heeft opgeschreven. Bedankt voor dit feest der herkenning en het gevoel dat ik echt mezelf mag zijn en iets met mijn gevoel mag/moet doen! Patricia

Wat een feest!
Waarom de dingen lopen zoals ze lopen? Ik vraag het me meestal niet meer af. Ik kreeg je boek aangereikt van een bekende van je die daarmee zijn eigen gevoel volgde. Wat een feest! Ik weet niet of ik huilen of lachen moet. Het is veelal een feest van herkenning, maar ook het intens warme gevoel van thuiskomen. Mijn familie lijkt steeds groter te worden en ik voel me steeds meer verbonden. De inspiratie hiervoor vind ik in mensen die ik mag ontmoeten. (zij het door een boek, een film en natuurlijk in real life) Ik ben vanochtend begonnen aan je boek en kan niet meer stoppen. Mijn hart klopt waanzinnig van enthousiasme en ik denk dat ik straks eerst even in meditatie moet gaan om alles een beetje tot rust te laten komen. Dank je voor het feit dat je dit alles met de wereld (en dus ook met mij) wilt delen. Men zegt dat ieder mens op de wereld maximaal zes stappen van je af staat. Ik heb het gevoel dat ik slechts om hoef te kijken om je te zien. Warme yogagroet, John. Namaste!

Vervolg: Ik heb geweldig veel leesplezier beleefd, want ik heb je boek non stop in een keer uitgelezen. Nogmaals: wat een feest! Wat mij geïnspireerd heeft? Waar zal ik beginnen? Het lezen van je boek heeft mij meerdere deuren van inspiratie getoond. Allereerst voel ik enorme verbondenheid wanneer ik mensen tegenkom of over mensen hoor of (zoals in dit geval) lees die hun kwetsbaarheid durven tonen en vanuit die kwetsbaarheid en twijfels naar wegen zoeken en dan ook nog de geweldige moed tonen om die wegen die hen vanuit hun zoektocht getoond worden, te bewandelen. Mensen zoals jij die de vaak onbekende weg naar hun bestemming durven gaan. Hier ligt voor mij de grootste inspiratie, want diep van binnen voel en weet ik dat die weg voor ieder van ons aanwezig is, maar ook besef ik hoe onbereikbaar die weg soms lijkt, omdat angst en twijfel vaak de grote obstakels blijken te zijn op dit geweldige pad.Hoewel ons beider leven zich vanuit een hele andere achtergrond ontwikkelt heeft, lees ik ook veel overeenkomsten en heb ik vele herkenningsmomenten beleefd tijdens het lezen van je prachtige verhaal. Vooral het langzaam maar zeker steeds meer vertrouwen op je gevoel, maar ook de stoorzenders die het gevoel naar de achtergrond drukken, zijn zeer herkenbaar. Maar wanneer je uiteindelijk hebt leren lezen, herken je de tekens en signalen die zich langs je pad laten zien. Het is aan ons om ze op hun juiste waarde te interpreteren. John

Herkenbaar
Vorige week heb ik jouw boek gekregen van mijn dochter. Toeval bestaat niet! Sandra (mijn dochter) en ik hebben een heel bijzonder verleden, waarbij met name emotie, spiritualisme en heel veel voelen een belangrijke rol spelen. Ik ben haar erg dankbaar voor dit boek en jou voor het schrijven ervan. Heel herkenbaar voor iemand die ook als één van de weinige vrouwelijke managers bij IBM een hele andere richting daarna is uitgegaan. Via een uitgebreid training- en coachingstraject ben ik ook voor mezelf begonnen. Nu doe ik alleen nog enkele opdrachten en geniet van mijn vrijheid. Groeten van Mia

Met beide benen op de grond
Ik heb je boek op Vrouw&Passie geplaatst. Ik vind het geweldig! Ik sta zelf erg open voor spiritualiteit maar wel met beide benen op de grond, dus voor mij een mustread! Josje. Hierbij de link: http://www.vrouwenpassie.nl/boeken/11/Van-denken-naar-voelen-Hanneke-van-Gompel

Plezier

 

Ik heb het met heel veel plezier gelezen, bijzonder hoe jouw leven zich heeft ontwikkeld! Ik herken een groot aantal dingen die je tegenkwam en ik heb bewondering voor jouw doorzettingsvermogen. Dank, Machteld

Inkijk in je leven

 

Direct na onze workshop heb ik je boek besteld. Dit weekend gelezen. Ik heb ervan genoten! Dank je wel voor deze inkijk in je leven, je worstelingen maar vooral je persoonlijke ontwikkeling. Carola


Gouden ketenen
Zo'n 20 minuten geleden werd jouw boek bij me bezorgd. Onrustig als ik ben door de burnout die ik kort geleden had, heb ik na de inleiding kris kras door je boek gebladerd, en alleen nog maar een paar fragmenten gelezen. En nu al weet ik dat dit het juiste boek is voor mij, op het juiste moment in mijn leven. Ik wil allerlei zinnen noteren, en er komt van alles (nog ongestroomlijnd) in me op.

Ik heb me twee maanden geleden met veel moeite ontdaan van diverse mentale schillen, en mijn leidinggevende verteld dat ik mijn functie niet terug wil. Enge stap, die een maand later bekrachtigd werd toen ik tijdens een reorganisatie boventallig verklaard werd. Wat een zegen! Het universum komt me te hulp bij de ontsnapping uit de gouden ketenen van mijn bedrijf. Het roer moet om, en het roer gaat om. Weet alleen nog niet hoe.
Meer dan dit heb ik op dit moment nog niet te vertellen, maar dit moest ik even aan je kwijt. Wordt ongetwijfeld vervolgd...
Hartelijke groeten, en hartelijk bedankt! Elisabeth

Herkenning
Ik heb vandaag m'n mama-dag en juist vandaag, met een stralend zonnetje en een kind dat, heel ongewoon, vandaag veel slaapt (geen toeval?!) heb ik de tijd, gelegenheid en enorme zin om aan je boek te beginnen. Ik was met een ander boek bezig, maar dat moest maar even wachten!

Ik ben nu op pagina 91 en daar staat een uitspraak die ervoor zorgde dat ik meteen jou wilde mailen. Je schrijft ontzettend prettig, herkenbaar en inspirerend. Ik vreet de tekst zowat op! De voorgaande pagina's waren een en al herkenning van deze "zakelijke denker die wil verbinden met haar gevoel".

Mijn keelchakra is (eveneens) mijn gevoeligste punt. Ik heb ook de afgelopen jaren wat bezoekjes afgelegd en een cursus gevolgd om mijn interesse op het spirituele vlak te ontwikkelen. Ik voel me ook moe en laat steekjes vallen.

En nu, op pagina 91, valt m'n mond echt open van verbazing. Ook niemand mag aan mijn keel komen, ik draag ook geen coltruien, ik wil er niet gezoend worden en ook ik roep van kinds af aan altijd dat ik in een vorig leven gewurgd was, of zelfs onthoofd!

De drang om jou gelijk te mailen heb ik maar als signaal opgepakt. Ergens voel ik dat dit op m'n pad moest komen. Ik ben ook zoekende. Zoekende naar een volgende stap in mijn persoonlijke ontwikkeling. Wat zou je mij kunnen aanraden? Hartelijke groet van een geïnspireerde lezeres, Cyndia

Een bewijs dat sensitiviteit in een zakelijk kader goed kan passen
Ik heb je boek “van denken naar voelen” twee keer gelezen. De eerste keer was ik zo nieuwsgierig en gulzig om je verhaal te lezen dat ik er als een orkaan doorgewaaid ben. Niet netjes vond ik, zelfs terwijl ik nog bezig was. Toen heb ik het boek opzij gelegd en mijn indrukken tot rust laten komen. Nu heb ik het opnieuw gelezen en gekeken of het dezelfde dingen zijn die opnieuw indruk hebben gemaakt. Het antwoord is ja, zij het dat tijdens de tweede lezing meer details zijn blijven hangen en de indrukken meer ingekleurd zijn.

Je hebt een zeer leesbaar boek geschreven. Je verhaal komt eerlijk en oprecht over en is goed te volgen omwillen van de chronologische structuur die je gekozen hebt, wat natuurlijk een goede keuze is voor een boek over een reis met een begin en een eindbestemming. Je hebt ook vele punten genoemd waar de lezer een aanknoping vindt. Ik heb zo vaak tijdens het lezen gedacht “Dat klopt nu helemaal!” of “Dat heb ik ook altijd ondervonden!”

Over de inhoud van het boek – het traject dat je omschrijft – ben ik zeer onder de indruk. De heldere en bewuste manier waarop jij, ingaande op de signalen die je kreeg, je “reis” hebt aangepakt EN nog zakelijk actief bent gebleven EN nog met je gezin bezig was is adembenemend. Gewoon fantastisch!

Een punt dat ik zeer waardeer is dat je je nieuwe gevoelens, kennis en talenten hebt aangewend in een professioneel kader. Een bewijs dat sensitiviteit in een zakelijk kader goed kan passen en niet alleen in “een wereld van oranje, lange gewaden, Boeddhabeelden, wierook, gele muren, spirituele muziek en vooral veel rode klaprozen” is. Waarom kan een mens niet sensitief zijn en toch met de twee voeten op de grond staan (in een paar mooie Gucci-laarzen, bijvoorbeeld)?(Mijn belangrijkste ervaring met een “gevoels”mens was met een klasgenoot van mijn man die zijn zelfbestempelde sensitiviteit heeft gebruikt als reden om nooit een studie af te maken of nooit te werken. Hij vond werkende mensen “sukkels” die gevangen zaten onder de tirannie van een baas. Hij heeft nooit voor een ander mens iets gedaan en zweefde op een wolk van zelfgenoegzaamheid. Ik had er geen hoge pet van op).

Er staan heel veel goede boodschappen en overwegingen in je verhaal. Aan je lezer om er uit te halen wat voor hem of haar het beste aanvoelt. Jij laat alle deuren open en je dringt niets op.Jij noemt allerlei technieken en werkvormen zonder verdere diepgaande inhoudelijke toelichting. Als het je bedoeling is om bij de lezer nieuwsgierigheid op te roepen, dan ben je daar goed in gelukt. Bij mij heb je allerlei vragen opgeroepen. Maar ik heb ook Google om mij verder te helpen.

Een enkel punt waarop ik van mening verschil is over de gevoeligheid van de jeugd. Ik ben van mening dat kinderen altijd heel gevoelig waren. Maar zij werden vaak getraind om het gedrag van volwassenen over te nemen en hun sensitiviteit te dempen of helemaal weg te drukken. Nu mogen kinderen hun sensitiviteit meer vertonen.

Ik heb ook diverse voorspellingen over het jaar 2012 gelezen en ik hoop van harte dat het Maya verhaal klopt en dat het een begin is van een era waarin het gevoel meer als een positieve eigenschap wordt erkent, aangemoedigd en aangewend. Ik hoop dat ik daarvan ook nog de resultaten zal kunnen ondervinden. Ik ga er niet van uit dat dit allemaal in één nacht zal gebeuren! Lesley

Herkenning en vragen
Ik heb het met plezier gelezen tijdens mijn vakantie in Bali op een mooi maar klein eco-resort. Even tijd om lichamelijk en geestelijk met beide voetjes weer op de aarde te komen. Je boek gaf me veel herkenning van “zaken” die ik zelf ook voel en mijn gedachten over heb, maar laat me ook met veel vragen achter. Met name “dingen die op mijn pad” komen ben ik beter gaan begrijpen.

Zoals: waarom konden we geen plek krijgen voor de 1e week in het hotel van onze 1e keus en kwamen we bij “toeval”op deze plek in Ubud waar ik me binnen een half uur perfect thuis voel en zelfs het gevoel heb dat ik hier eerder ben “geweest”. Hoe komt het we na een dag tot diep in de nacht gesprekken hebben met een binnenhuisarchitect uit Australië over Deepak Chopra, de Celestijnse belofte en “waarom doen we de dingen die we doen?” Kortom: de wereld weer in perspectief gezet en nieuwe ambities voor de toekomst gemaakt.
Wellicht komt er nog een gelegenheid om hier een keer verder over van gedachten te wisselen. Chris

Ontspannen
Dank je wel voor je mooie verhaal. Ik heb het de afgelopen mooie zonzaterdag in 1 ruk, ontspannen in het zonnetje, uitgelezen. Heerlijk en wat leuk om je verhaal zo te lezen. Minka

Mensen die open in het leven staan
Toen ik een paar weken geleden terugkeerde van een verblijf van enkele maanden in het buitenland trof ik bij de opgespaarde post uw boek met begeleidende brief aan. Dank dat u mij een exemplaar toestuurde.

Intussen heb ik er globaal kennis van kunnen nemen en vind het een authentiek en inspirerend verhaal over wat in deze tijd aan de orde is. Door integratie van ratio en gevoel worden we weer hele mensen die open in het leven staan, ook voor de spirituele dimensie. Het aantal mensen dat hiermee bezig is neemt gelukkig snel toe, maar we moeten nog veel verder om een echte maatschappelijke doorbraak naar een volgende fase te kunnen maken. Daarom is het ook zo belangrijk dat mensen als u, die door het leven zelf op deze weg zijn gebracht en daarom geloofwaardigheid hebben, zich hiervoor inzetten. Ik wens u veel succes met dit belangrijke werk. Hartelijke groet, Herman Wijffels

Leuk & inspirerend
Wat een leuk en inspirerend boek heb je geschreven! Goed leesbaar ook (sprak de vakman waarderend). Grappig detail: ongeveer op het moment dat ik uit Abcoude vertrok om de wijde wereld in te trekken (naar Zuid-Amerika, waar ik als correspondent ging werken), trok jij in in pension Evers om je loopbaan bij IBM te beginnen... Menno

Niet meer weerstaan

 

Gisteravond was het zover, ik kon je boek niet meer “weerstaan” !! Nog nooit meegemaakt. Net of je boek zei: lees me maar, ik kan je helpen…

Ik ben eraan begonnen en kon niet meer stoppen met lezen. Ik had de helft gelezen in een rap tempo! Jouw verhaal is voor mij herkenbaar. Ik heb de laatste jaar geleerd om meer naar mezelf te luisteren en ik heb best veel bereikt dankzij de sofrologie maar ik ben er nog niet! Tijdens het lezen voelde ik jou energie. Mooie ervaring!

Verder is het leren loslaten voor mij ook iets waar ik mee worstel en op dit moment aan het proberen op te lossen voor mezelf, je boek heeft me veel inzicht gegeven in mijn proces. Ik ben ook een perfectionist. Carine

Ouder en wijzer

 

Je boek zette mij aan het denken. Mijn 'ratio' denkt dat je ongeval inderdaad heeft geholpen om je tot andere inzichten te brengen, maar dat ook je 'ouder en wijzer' worden hier een aandeel in heeft gehad. Dit verouderingsproces (bahbah) verloopt langzaam en bijna ongemerkt maar heeft ook heel mooie kanten. Het neemt niet weg dat ik wel veel herken in wat je schrijft. Bijvoorbeeld dingen die tegen je gezegd worden en wat je daarvan later dat nog kunt herinneren en dat je er ook wat mee hebt gedaan en doet.

Ooit heb ik mij dus voorgenomen dat mijn gevoel over wat dan ook wel eens het juiste kon zijn, zonder te denken dat het altijd aan mij lag. Vaak kwam dit nog uit ook.

Maar wat te doen als je iets "voelt' terwijl alle omstanders totaal iets anders zien. Een leuk voorbeeld heb ik laatst op mijn werk meegemaakt. Er werd een zeer aardige stagiaire aangetrokken en zij doet goed haar best. Volgens de meesten, meer dan best. Bij haar afscheid als stagiaire werd zij dan ook de hemel ingeprezen en op een voetstuk geplaatst, deze heldenverering vond ik niet op zijn plaats, maar ik was de enige die dit zo voelde. Voorzichtig heb ik een paar keer laten vallen dat deze leuke meid niet met hart en ziel haar werkzaamheden deed. Passie was in mijn ogen ver te zoeken (en passie staat bij ons hoog in het vaandel). Komt het nu door deze heldenverering dat men iets over het hoofd ziet of ben ik gek? Nou ja, in deze zal ik waarschijnlijk nooit het antwoord krijgen.

Ik heb dus met plezier en herkenning je boek gelezen. Vera

Passie

 

In één adem uitgelezen (met tijdelijke onderbrekingen voor 'datgene wat er gedaan moet worden .....).

Hanneke, ik ben geraakt door de passie waarmee je jouw ervaringen aan het papier hebt toevertrouwd. Het door mij ervaren van jouw passie inspireert me. Dat verbaast mij niet vanwege het feit dat alles wat ik als 'de wereld buiten mij' ervaar niet anders is dan een weerspiegeling van mijn 'persoonlijke realiteit'. Jij resoneert niet anders dan de passie waarmee ik dit aardse leven beleef (en omgekeerd!; vandaar de wederzijdse 'wow-beleving').

Daarnaast ben ik zeer gecharmeerd van jouw manier van schrijven. In een heerlijke golf van enthousiasme neem je mij mee in jouw verhaal waardoor ik mij helemaal ondergedompeld voel in jouw belevingswereld. Op dat moment is het dus mijn belevingswereld en wow, man, I loved it!

Dank je dus voor het delen! Jhanna

Ook namens mijn vrouw

 

Inmiddels gelezen en we vonden het een leuk, vaak herkenbaar en mooi boek: Hartelijk bedankt, ook namens mijn vrouw! Jan

Heldere wijze

 

Donderdag voor de carnavalsvakantie was ik bij mijn vriendin. Al pratende over van alles en nog wat, gaf ze mij een boek om te lezen. Toen ik op de achterkant jouw foto zag, viel het kwartje nog niet (we hebben elkaar nog nooit echt ontmoet!). Maar toen ik voor in het boek de namen Rutger en Eugene las, drong het tot mij door: mijn zoon Joris zit bij Rutger in 8D1 onder leiding van Eugene!

Hoewel het gezellig druk was in huis de afgelopen week (vakantie dus de kinderen lekker de hele dag thuis!) ben ik aan "Van denken naar voelen" begonnen. Bijna in een adem uitgelezen. Complimenten voor dit boek! Niet alleen voor de manier waarop het geschreven is, maar zeker ook omdat het op heldere wijze toegang geeft tot een "wereld" die voor mij redelijk nieuw is!

Groeten, Simone

Mijn leerpunten zijn weer helder

Je boek in Den Haag gekocht 15-2 en in 1 dag uitgelezen. Je hebt me weer wakker geschud. Wat een herkenning. Ga weer stappen maken naar mijn kern, was echt uit balans. Gevoelsrevolutie, inderdaad. Mijn leerpunten zijn weer helder. Dank je voor jouw helderheid en je moed om dit boek te schrijven voor ons allen. Warme groet, Marijke

Eén ademtocht
Ik heb je boek dit weekend in 1 ademtocht uitgelezen. Heel erg boeiend en heel veel herkenning. Vooral dat stuk over als je mediteren gaat en er van alles gebeurt wat je eigenlijk niet zo gedacht had. Leni

Eerlijk en open

Je boek is eerlijk en open geschreven en vormt zonder enige twijfel een mooie leidraad voor de beginnende, spiritueel zoekende mens. Het is een leuke vorm die je hebt gekozen, waarbij je eigen verhaal, de ervaringen van anderen en praktische informatie elkaar afwisselen. Naarmate het verhaal vordert, lees je minder over je zoektocht en meer over het vinden van de verschillende inzichten en hoe je ze in je persoonlijke en professionele leven toepast. Ik zag al een nieuw boek gloren... over spiritualiteit en opvoeding! Ik moest een beetje lachen toen ik je boekwebsite bekeek.. je hebt er geen gras over laten groeien. Het is zo professioneel en volledig gemaakt en niets is aan het toeval overgelaten voor oog en oor. Je herkent jouw vakkundigheid en liefde voor detail en kwaliteit heel duidelijk. Jacqueline

Een groeiproces

In mijn opleiding hadden we een oefening waarbij we per twee een wandeling door het bos moesten maken en 1 van de 2 personen diende zijn thema uit te leggen, waarbij de andere persoon zweeg. Enfin, mijn gesprekspartner liep zich dus hardop af te vragen waarom hij zo’n mager gevoel van gelukkig-zijn ervoer, dit terwijl hij toch al een tijdje geleden een keuze had gemaakt, en een wending had gegeven aan zijn professionele alsook privé bestaan. Hij was wel blij met de keuzes maar had er toch meer van verwacht m.b.t. energie en gelukservaring. Mij brandde een stukje uit jouw boek op de lippen, namelijk: de kenmerken van een groeiproces. Toen ik dit zelf in jouw boek las, viel ik zowat naast de bank van verbazing: dit klopte helemaal, zelfs m.b.t. de fysieke klachten die ik op dat moment had en waarvoor ik ook ziek thuis zat te zitten. Enfin, toen ik weer mocht spreken heb ik hem gewezen op het feit dat zijn gebrek aan geluksgevoel mogelijk een gevolg is van het groeiproces waarin hij zit. Ik heb hem meteen de titel van jouw boek moeten geven. Hij leek erg blij te zijn met mijn link naar zijn groeiproces en was zeer geïnteresseerd in jouw boek. Het spreidt zich dus voort… Viviane

Mijn droom waarmaken

Geweldig mooi zoals je jouw boek gestalte hebt gegeven. Duidelijk en vlot leesbaar. Ook voor mij regelmatig herkenningsmomenten, daarnaast ook "o zit dat zo" momenten. Mocht je ooit in de buurt zijn, ik wil graag een krabbeltje in mijn exemplaar! Wens je veel succes met jouw weg, ik ga de mijne vervolgen en proberen mijn droom waar te maken... Jolanda

Een aanrader

Ik heb je boek gelezen; ik vind het geweldig!!!! Heel leuk en duidelijk en zeer gemakkelijk te lezen, beslist een aanrader! Karin

De mens

Ik heb je boek gelezen Hanneke en er zijn bepaalde dingen bij mij op zijn plaats gevallen, voelen is dus niet zo gek! Ik wil dit graag op mijn werkgebied, in de zorg, toepassen. Ik werk vanuit mijn hart, ik voel wat mensen nodig hebben. Door de hectiek van tegenwoordig is hier nog maar weinig ruimte voor. Ik ben in de gelukkige omstandigheden geweest om mensen te verplegen die terminaal waren en door te voelen weet ik hoe het met ze is. Ik voel en zie op een gegeven moment dat er een energie aanwezig is, die de cliënten rustig wil maken,maar velen kunnen hun angsten niet overwinnen. Doordat ik tijd nam voor hen (al was het alleen maar hun hand vasthouden) en te zeggen dat ze niet alleen waren, konden mensen zichzelf overgeven en op een mooie rustige, vredige manier overgaan.Ik heb onlangs een doos van jouw warme boeken weggegeven aan de zorginstelling waar ik voor werk. De energie is verandert zodra ik er je boeken had afgegeven, mensen vinden het minder raar om te voelen. Het voelt alsof er meer openheid komt en dat iedereen elkaar meer gaat zien als gelijken. Ik wil dat er een discussie op gang komt over de tijd die wij besteden aan onze cliënten, dat de MENS gezien wordt. De mens en zijn gevoel kost nu eenmaal tijd. Ik weet niet hoe het afzonderlijk voor iedereen zal veranderen,maar het bewustzijn dat je met liefde verder komt, dat dingen op je pad komen om het groter geheel de dienen, om elkaar in liefde te omarmen en ook zo cliënten te helpen, is voor mij voldoende. Maria

Hoge snelheidstrein

Toeval bestaat niet. Heb dinsdagavond je boek uitgelezen. Veel belevingen en ervaringen van jou passen bij mij. Door mijn dwarslaesie zit ik in een hoge snelheidstrein van denken naar voelen. Op vele gebieden. Heb een fors dal gehad tussen Kerst en Nieuw. De weg die ik moet afleggen is lang, heel lang, en soms ontbreekt me even de energie en komt de gedachte van berusting op. Lief dat je aan me dacht. Ik ga door! Paul

Nieuwetijdskinderen

Ik vind het een mooi boek, een persoonlijk boek, geen dagboek maar wel echt jouw ‘strijd’ naar je gevoel. Ik moet zeggen dat ik jouw gevoelens in de stappen die je hebt doorgemaakt, vaak ook kon voelen. Voor mij zijn veel stukken ook herkenbaar, ben ook perfectionistisch, ga voor resultaat ed. Mijn weg van denken naar voelen gaat bij mij wel wat geleidelijker. Ben helemaal eens dat we overgaan naar een gevoelsrevolutie, je kent natuurlijk mijn Tijdgeest verhaal hierover.Verder vroeg ik me af of de gevoeligheid die je noemt bij kinderen ook niet bij jou van toepassing is. Want mijn collega is ook bezig met nieuwetijdskinderen en zij vertelde me vandaag dat ze het idee heeft dat ze zelf ook die gevoeligheid heeft, maar daar nooit de ruimte voor heeft gehad om te uiten. Peter

Toeval?

Ik herken heel erg de zoektocht die je beschrijft. Het gevoel naar iets te zoeken wat helemaal bij je past, waarin je helemaal gedijt zoals bedoelt, waarvan je weet dat het er is maar waarbij je nog niet precies weet wat, waar, hoe; waar te beginnen, wat te lezen, hoe te doen? Zo ben ik bijvoorbeeld ook enorm benieuwd naar zo’n reading maar mijn ratio (en mijn vriend..) zeggen; wat een onzin, niet doen, straks maakt het je helemaal van slag.. Ik laat me snel beïnvloeden en volg daardoor misschien te vaak niet mijn eigen gevoel; zo zonde, denk ik nu. Maar de laatste tijd lijk ik opeens mensen tegen te komen die gevoelsmatig goed bij me lijken te passen, die op eenzelfde lijn lijken te zitten en/of die me inspireren. Toeval? Sacha

Passies en talenten

Proficiat met jouw boek "van denken naar voelen". Het is een mooi getuigenis van jouw zoektocht naar bezieling en spiritualiteit in een zakelijke en persoonlijke omgeving. Proficiat ! Ook mijn vrouw Reinhilde heeft jouw boek met veel plezier gelezen. Pagina 153 in jouw boek trof mij in het bijzonder: "Samen met mijn klanten ga ik op zoek naar hun sterke punten. Waar liggen hun passies en talenten, waar worden ze gelukkig van ? Focussen op je sterke punten en weten waar je minder sterke punten liggen - en daar naar handelen - is een instrument om je zelfvertrouwen te laten groeien." Ik ontwaar hier toch de invloed die LIFO® voor jou heeft gehad op jouw levenspad. Karel

Heel mooi boek

Ik heb je boek met plezier gelezen en zal er een recensie over schrijven (Business Spiritualiteit Magazine Nyenrode). Ik herken heel veel van wat je schrijft in mijn eigen leven en mijn visie. Heel mooi boek en rijke spiritualiteit heb je beschreven. Proficiat ermee! Paul de Blot SJ (Hoogleraar Business Spiritualiteit Universiteit Neyenrode)

Prachtige levenslessen

Ik moet gewoon even het eea van me afschrijven. Ben erg onder de indruk van jouw meer dan indrukwekkende boek. En wat open ook ….. Heb het in een adem uitgelezen!! Wat moet het toch heerlijk zijn om open te staan voor het spirituele. Ik zou dat zo graag willen maar weet werkelijk niet hoe. Het lijkt me zo fijn om een stuk rust in mijn lijf te kunnen vinden, zoals jij dat vindt in het spirituele. Goed om te lezen dat zelfs goedopgeleide mensen met prachtige carrières toch ook onzekerheden, faalangsten e.d. kunnen hebben. Maar of ik nou echt open zou kunnen staan voor spiritualiteit ….geen idee. Het klinkt misschien wat kort door de bocht maar ik denk dat ik daarvoor zover nog niet ben. Wel zou ik dmv bijvoorbeeld meditatie wat meer rust voor mezelf willen creëren. (al is het alleen maar om Mrs Piekerprinses (tja, weer dat denken J J …) voorgoed vaarwel te zeggen, wat assertiever te worden en bovenal het gevoel te hebben dat je leven daardoor wat meer in balans is). Ook vind ik de afsluiting van je boek erg mooi, prachtige levenslessen die ik allemaal graag zou waarmaken …maar wat helaas vaak niet makkelijk is. Jouw boek heeft bij mij het eea teweeg gebracht. C.

Het universum is je dankbaar

Je hebt een boek geschreven, waarin je met inzicht en humor mensen weet te raken, te motiveren en te stimuleren. Ik weet zeker dat het universum je dankbaar is voor al je inzet en intentie! Ans

Open en oprecht

Jaren geleden werd ik wakker geschud door mijn Algemeen Directeur die verkondigde "elke beslissing vanuit zijn onderbuik te nemen". In die tijd passeerde ik elke dag de slagboom met buikpijn en rationaliseerde ik als BU Director elke beslissing van die dag weg met mijn hoofd. Toen begon voor mij de reis welke jij in jouw boek zo boeiend neer zet. Slechts weinigen hebben het lef om zo open en oprecht te schrijven over hun persoonlijke ontdekkingreis. Het boek geeft inzicht, herkenning, verdieping en vooral inspiratie voor degenen die vooruit willen in het leven of anderen vooruit willen helpen in hun ontdekkingstocht... Hubert

Ben erg getriggerd

In de vakantie heb ik je boek in twee rukken (een avondje in bad en de volgende avond in bed) uitgelezen. Je hebt een hele toegankelijke en prettig leesbare manier van schrijven, het boek las weg als een trein. Ik ben nog de nodige zaken aan het laten bezinken, maar ben wel heel erg getriggerd door bijvoorbeeld die helderziende vrouw waar je een paar keer bent geweest, en dat je een ‘oude’ ziel hebt. Ik ben nu ook razend benieuwd waarom mijn dochter mij als haar moeder heeft ‘uitgekozen’.Ik heb nu zoiets van dat ik jou helemaal het hemd van het lijf zou willen vragen, jij hebt zelf al zoveel geleerd en hebt zoveel kennis, vaardigheden en gaven en ook contacten, ik voel me bevoorrecht dat ik van jouw kostbare tijd gebruik mag maken tijdens onze sessies! Klinkt wel erg klef, dat ik me bevoorrecht voel, maar dat geeft wel weer hoe blij ik er mee ben en hoezeer ik het waardeer! Carolien

Een bondgenoot

 Zojuist heb ik uw boek gelezen. Wat een herkenning. Ik heb werkelijk praktisch exact dezelfde reis ondergaan en ben in september mijn eigen praktijk gestart. Ongelooflijk mooi om te zien dat ik u mag leren "kennen"; ik heb er een bondgenoot bij! Ik heb zelf enige jaren gewerkt als directeur van een Internet Service Provider en ook daar heb ik indertijd ervaren hoe lastig het was mensen van denken naar voelen te brengen. Deels ben ik daar in geslaagd echter de scepsis en angst voor het "onbekende" wonnen iedere keer weer. Ik zou ontzettend graag eens in contact met u willen komen om eens van gedachten te wisselen hoe het tij in deze "nog steeds" rationele wereld is te keren. Janine

Persoonlijk proces

Vanavond heb ik in 1 adem jouw boek gelezen. Ik zag het een paar dagen geleden bij onze boekhandel liggen en ik heb het meegenomen.Complimenten voor het verhaal. Ik herken zoveel van de procesbeschrijvingen, dat het bijna bizar is dat ik het verhaal van een ander lees. De afgelegde weg kan ik volgen alsof ik er naast loop, de gedachten die er bij horen ook en dat het zijn weerslag in een boek heeft gevonden spreekt me zeer aan. Naar aanleiding van een auto ongeluk jaren geleden heb ik op mijn manier mijn stappen gezet. Zelfreflectie heb ik op de meest uiteenlopende manieren toegepast. Nadat ik een gedeelte van mijn levensverhaal in beeld heb gebracht, heb ik overwogen te gaan schrijven. Dat leek 2 jaar geleden zo’n logische gedachte.In het algemeen neem ik niet snel de moeite om ergens op te reageren. Echter, na het lezen van het boek vanavond, vond ik dat ik je toch mijn gedachten kenbaar moest maken. Het leest heel gemakkelijk, terwijl het onverbloemd laat dat er veel tijd en aandacht naar uitgegaan is. Je beschouwingen zijn zorgvuldig en het verhaal klopt alsof er niets ontbreekt. Zelden heb ik iemands persoonlijke proces zo goed verwoord gezien als de jouwe. Het geeft een duidelijk beeld hoe een persoonlijk ontwikkelingsproces zich voltrekt. Het kan soms moeilijk zijn om daar de juiste woorden aan te geven, zodanig dat het voor een ander inzichtelijk is wat er gebeurt. Jij bent daar op een geweldige manier in geslaagd en dat compliment wil ik je niet onthouden. Ik ben blij dat ik het boek niet op de tafel heb laten liggen bij de boekhandel. Caroline

Het boeide me

Verder wil ik je laten weten dat ik "van denken naar voelen" inmiddels gelezen heb. Het boeide me. Ook ik ben de laatste jaren meer spiritueel ingesteld. En jouw boek is een mooie aanvulling op mijn eigen zoektocht. Ik dank je daarvoor. Janna

Ronding in je manier van zijn

Ik heb afgelopen week je boek uitgelezen, ik wist dat het moest wachten tot de Kerstvakantie... Ik kon het niet anders lezen dan met jouw 'stem' in mijn hoofd, de manier waarop je schreef is heel herkenbaar in de manier waarop je bent, met een mooie objectieve blik, helder en vol humor, maar daar is ook de afgelopen jaren zachtheid bij gekomen. Er zit wat 'ronding' in je manier van zijn, er moet al heel wat minder! Ook al blijf je kicken op de laatste Hermès of Gucci tas, dat mag je er gewoon inhouden hoor, dat past nog altijd! Ik bewonder de manier waarop je het boek hebt geschreven, simpel en eenvoudig en vanuit het hart. Geen moeilijke zinnen à la Tolle, niet te vaag of te 'zweverig'. Een soort 'spiritualiteit voor beginners uit het zakenleven'? Robin

Op je pad

Ook ik bewandel het pad van het "hoofd" naar het "hart". Mijn hart schreeuwde om aandacht omdat ik het jaren heb verwaarloosd door er niet naar te luisteren. De trein van het hoofd (die mij bekend is en veilig en vertrouwd) denderde maar voort. Jouw boek inspireerde mij omdat het een andere kijk geeft op mijn huidige gemoedstoestand. Ik ben de controle kwijt, mijn emoties overspoelen mij en ik voel me angstig. Mede door het lezen van jouw boek zie ik deze moeilijke periode nu als steppingstone voor innerlijke groei. Ik vind het een mooie benadering, en ik ontleen daar veel steun en houvast aan. Jouw boek heb ik cadeau gekregen van mijn patroon. Boeken komen op je pad, net als mensen. Bedankt dat jij je innerlijke weg hebt gevolgd en het boek hebt geschreven, daardoor heb jij mij weer geïnspireerd. Jouw boek kwam op het goede moment, alsof het zo moest zijn. Marjolein

Inspiratie

Ik wil je complimenteren met je prachtige boek en je bedanken voor een stuk herkenning en inspiratie. Wat een prachtig proces, wat een transformatie… heerlijk om te lezen! Ankie

Wow, wat een mooi boek heb je geschreven!

Dit weekend heb ik het in één ruk uitgelezen. Enorm makkelijk te lezen en wat een feest van herkenning! Twee benen op de grond en leven in verbinding met alle kwaliteiten die we als mens hebben, dat is onze gezamenlijke weg. Ik voel een zelfde kanteling in de maatschappij en in het denken als jij beschrijft in je boek. Onze kinderen gaan daarin een hele belangrijke rol vervullen. Welke rol ik daar zelf in ga vervullen is me nu nog niet helemaal duidelijk maar ik wordt duidelijk de goede kant op geleid. Ik luister naar de vele signalen op mijn pad en heb (meestal!) 100% vertrouwen. Als je het over passie hebt; het coachen van mensen geeft me iedere keer weer een enorme energie-boost. Als de verbinding met de ander en met het universum er is, komen ook bij mij de orakelachtige adviezen als vanzelf. De stem van binnen uit meldt zich bij mij de laatste tijd ook steeds vaker in het bijzijn van steeds groter wordende groepen mensen, uitingen van het nieuwe denken, ik schrik er soms nog zelf van. Het wordt als het ware via mij gecommuniceerd naar anderen. Voelt erg mooi en krachtig, het hart spreekt en niet meer het hoofd. Ik leef momenteel vanuit een enorme dankbaarheid voor alles wat mij gegeven is in dit leven en ik voel een groeiende kracht in mij langzaam rijpen en zal op die wijze ongetwijfeld mijn rol voor deze wereld gaan vervullen. En wat dat dan precies wordt zie ik vanzelf wel! Je hebt me geïnspireerd Hanneke met je mooie boek en met je geweldige levens verhaal. Dat belooft wat voor je toekomst ik zal je volgen ook via je volgende boek. Fijn dat ik op deze manier van mooie levens proces en van al je wijsheid mocht genieten! Frank

Het is leerzaam én leuk!

De afgelopen maanden heb ik je via internet/twitter met veel belangstelling gevolgd! Sinterklaas heeft me jouw boek al cadeau gedaan :-), en alleen al het voorwoord heeft mij mede het laatste duwtje gegeven om al lang gekoesterde plannen ten uitvoer te brengen namelijk dat ik per 1 januari mijn eigen bedrijfje ga starten! Truus

Ik heb vorige week je boek gelezen en het voelde goed.

Er zijn twee zaken die voor mij als een paal boven water staan in je boek en bij mij het meeste indruk hebben gemaakt: Het Indische vrouwtje wat aantal uitspraken doet over je en refereert naar een plant die ook het met zijn omgeving moet doen (plantje moet volwaardig zijn omgeving accepteren) en die gast die van te voren als wist dat ie een roodborstje zou worden na zijn dood; lekker ongrijpbaar iets is dat. Ik heb genoten van de manier waarop je eea hebt geschreven, want het leest lekker vlot en simpel weg. Jammer genoeg leven we in een conservatieve wereld (of dit nu banken, overheid of dienst verlening is dan wel alle gebeurtenissen en protocollen op het schoolplein)….er wordt van ons een bepaald standaard patroon verwacht in ons denken en handelen. Ben fan van thinking outside the box en van instinctief gedrag. Wij als mensen hebben het nadeel te menen “verstandig” te moeten zijn, waarbij we onze emoties en gevoelens vaak laten ondersneeuwen door wat zogenaamd algemeen acceptabel en verstandig is. Ik heb niet voor niets vroeger naar heel veel programma´s en documentaires van wildlife gekeken en vol bewondering gezien hoe mama leeuw vol liefde en dedication de kleine welpjes grootbrengt en het natuurlijk evenwicht ook accepteert. Er vindt wel enige sturing door mama leeuw plaats, maar merendeel is volledig onderhevig aan moeder natuur.

Er gaat een wereld voor je open

Ik vind het een geweldig boek! Door authentiek leiderschap, dicht bij jezelf, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Door vast te houden aan de "zeven" boodschappen zul je ervaren dat je omgeving ook anders gaat reageren, ik ben ervan overtuigd dat kwetsbaarheid je grootste kracht is, juist in een leidinggevende functie! Makkelijk gezegd, kwetsbaar opstellen, authentiek zijn (als je na jaren leidinggeven uberhaupt nog weet wie je nu werkelijk bent), nu nog doen en dat is een heel proces dat voor iedereen verschillend is. Het boek van Hanneke brengt je tot het besef dat ook in de meer zakelijke wereld waar veelal op targets en resultaten wordt gestuurd authenticiteit leidt tot efficiency en effectiviteit en niet geheel onbelangrijk, de leidinggevende voelt zich er erg goed bij. Ilse

Mijn complimenten

Wat een gemakkelijk boek om te lezen: begrijpelijk, gevoelig, eerlijk en humoristisch maar ook zeer zeker heel leerzaam! Herken in jouw boek heel veel van mijzelf hoewel er ook dingen in beschreven staan waar ik niet zoveel mee kon maar dat is nogal logisch gezien het jouw levensweg is die beschreven wordt en niet het mijne. Zeer zeker een aanrader voor een aantal mensen in mijn omgeving. Lilian

Dankjewel Hanneke!

Emotioneel erg aangegrepen want zoveel herkenning hoe het in het bedrijfsleven aan toe kan gaan waar ik als HSP-er en ook nog "spiritueel" veel struggles heb moeten doormaken. Uiteindelijk door een burnout ten onder gegaan en velen met mij. Inmiddels ''herboren'' en veel boeken al gelezen, goede maar vaak vanuit 1 kant belicht en vaak te theoretisch. Jij hebt er gewoon 1 pakket van gemaakt voor een ieder toegankelijk en vooral belangrijk vanuit de praktijk belicht. Niet alleen voor het bedrijfsleven... Elona

Prettig te lezen

Van harte gefeliciteerd met je boek. Ik heb het gekocht en gelezen en vond het een herkenbaar en prettig te lezen boek. Ik heb vol aandacht je weg naar spiritualiteit gelezen en beleefd. Knap hoor, hoe je dit zo hebt kunnen verwoorden. Anke

Herkenbaar

Heb afgelopen week je boek gelezen, het las inderdaad makkelijk weg. Nogmaals mijn complimenten voor je prestatie. Het boek is voor mij herkenbaar en zou zo over mijn eigen leven en zoektocht kunnen gaan. Ik hoop dat je een hoop anderen weet te inspireren om in beweging te komen. Ester

Doorbraak

Dit boek doet ogen openen. We kijken wel, maar zien het niet. Dit boek helpt ons om het pad te vinden naar een "rijker" leven. Een leven met balans en focus op de goede dingen doen. Laat je meenemen in de reis van de schrijver. Deze reis geeft mij de inspiratie om ook bewuster en gerichter te leven. E.

Spiritualiteit met een zakelijke blik

Ik heb het boek deze week gekregen en toen ik gisteravond alleen even wilde bladeren, werd ik gegrepen door nieuwsgierigheid naar de inhoud. Ik heb het -ten koste van mijn nachtrust- in één adem uitgelezen. Het leest lekker, maar wat mij vooral aansprak is de zakelijke manier waarop de schrijfster over spiritualiteit schrijft. Op deze manier gaat het zweverige wat daar toch aanhangt, eraf. Als die zakenmensen er open voor staan, en daar voor uitkomen, durf je daar zelf ook meer voor uit te komen. Ik ga er nu nog een aantal dingen uithalen die ik wil gaan toepassen. Heel herkenbaar, haar eigen ervaringen. Anneke

Inzicht

Ik heb met belangstelling de afgelopen dagen uw boek van denken naar voelen gelezen. Op dit moment ben ik ziek thuis, in juni kon ik niet meer en ben op advies van artsen in het ziekenhuis gestopt. Ik werd nog zieker omdat ik moest stoppen met werken. Nu diagnose gesteld is en ik gestart ben met behandelplan en accepteer dat ik ziek ben kom ik eindelijk tot rust. Ik zit nu in een fase dat ik iedereen om mij heen voor gek verklaar, even snel dit, even snel dat. Ik realiseer mij dat ik ook zo was.Ik zeg nu: voor mij hoeft het niet meer op deze gejaagde manier, ik wil het anders gaan doen als ik weer kan werken.Nu gestart met mijn zoektocht, maar hoe dan? Toen kwam ik de titel tegen: van denken naar voelen. Want hier heeft het voor mij alles mee te maken. Dank dat u mij een klein stukje inzicht heeft gegeven. Jacqueline

Ik kon niet stoppen

Gisterenavond heb ik het boek opgehaald en ben er meteen in begonnen en kon bijna niet stoppen, het is tot nu toe geweldig om te lezen en ik heb er meteen een heel belangrijke boodschap uit gehaald voor mijzelf. Ilse

Test