Facebook: people/Hanneke-van-Gompel/100000107136004 Linked In: hannekevangompel Linked In Group: 2601493 Twitter: Hannekeisis4u

Via deze RSS feed-button kun je je laten informeren als ik een nieuw VDNV verhaal publiceer. Steeds als een nieuw inspiratiemoment zich aandient, zal ik dat kenbaar maken via Twitter en Linkedin. Ik nodig je graag uit om je te verbinden via Twitter (Hannekeisis4u) en/of de groep ‘Van denken naar voelen’ op Linkedin.

Blijf op de hoogte omtrend de verhalen van denken naar voelen.
Geen hoofdkantoor
foto_-_geen_hoofdkantoor_VERKLEIND

 Gouden inzicht 6: Heb vertrouwen in je gevoel

 

Onlangs woonde ik een lezing bij van Annemarie van Gaal. Zij is een succesvolle zakenvrouw, ondernemer, uitgever, investeerder, schrijfster en moeder. Haar levensverhaal is een boeiend voorbeeld van een echte American dream: van secretaresse tot eigenaar van een Russisch uitgeversimperium.

 

Ze gaf de zaal tips voor succes. Eén van haar aanbevelingen was: geen hoofdkantoor! Vroeger was ze in dienst van VNU. Ze werkte in Rusland en had last van het hoofdkantoor, dat haar niet vertrouwde. Een voorbeeld dat ze noemde, was dat ze bij een declaratieformulier geen tankbonnetje had. Als ze in Rusland legaal wilde tanken, moest ze acht uur in de rij staan. Als ze bij een jongetje in de buitenwijken haar benzine kocht, was ze direct aan de beurt. Eén nadeel: geen declareerbare bon.

 

Voor mij was dit verhaal heel herkenbaar, ik heb zelf ook bij een multinational gewerkt. Bij de opzet van de IBM Business School, het interne opleidingsinstituut, ging ik als manager op zoek naar een ruimte om onze trainingen te geven. De ene optie was om hotels af te huren, de andere optie om zelf een pand te huren. We stuitten bij toeval (bestaat niet) op een mooi, landelijk gelegen monumentaal gebouw in het midden van het land. De toenmalige eigenaar wilde zijn opleidingsaanbod decentraliseren; wij gingen juist centraliseren. Een win-winsituatie. We sloten een mooie deal om hun pand te huren.

Maar toen kwam ons hoofdkantoor in Parijs hierachter. Wat wij wel niet dachten ... Ondanks de waterdichte businesscase van mijn kant (kwalitatief was het een fantastisch idee en qua kosten was het vijf keer goedkoper!), besloot de directie een soort intern rechercheteam op ons af te sturen. Verhoren achter gesloten deuren, manipulatieve vragen, dossiers die niemand mocht zien, dreiging met ontslag ... een proces waar ik niet vrolijk van werd. (En dat is nog zacht uitgedrukt. Ik heb destijds tranen gelaten van de spanning.) Uiteindelijk is het gelukkig met een sisser afgelopen en hebben vele medewerkers genoten van de trainingen in het landelijk gelegen pand.

 

Wat is dat toch, dat die hoofdkantoren hun mensen niet vertrouwen? Het belangrijkste kapitaal dat ze in huis hebben, kunnen ze alleen laten groeien en stappen laten zetten als het zich gesteund voelt. Laatst zei Guust Verpaalen (Leiderschap-alchemist) op een ondernemerscongres: ‘Zzp’ers, zelfstandigen zonder personeel, noemen zich ook wel eens Zonder Zeiken Presteren.’ Er ging een golf van herkenning door de zaal. Zou dit de reden zijn dat er zo’n explosieve groei is van het aantal zelfstandigen?

 

Natuurlijk zijn kaders van belang als je een bedrijf wilt runnen, maar als je je medewerkers optimaal hun bezieling wilt laten manifesteren, zijn ruimte en vertrouwen essentieel!

 

Hoeveel vertrouwen en ruimte krijg jij van jouw organisatie?

 

 

* Hanneke is (management)coach, adviseur en geeft lezingen en workshops. Ze is schrijfster van het boek Van denken naar voelen.

Meer informatie, o.a. over haar Zeven Gouden Inzichten vind je in haar boek of op haar website http://vandenkennaarvoelen.nl/ .

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen