Facebook: people/Hanneke-van-Gompel/100000107136004 Linked In: hannekevangompel Linked In Group: 2601493 Twitter: Hannekeisis4u

Via deze RSS feed-button kun je je laten informeren als ik een nieuw VDNV verhaal publiceer. Steeds als een nieuw inspiratiemoment zich aandient, zal ik dat kenbaar maken via Twitter en Linkedin. Ik nodig je graag uit om je te verbinden via Twitter (Hannekeisis4u) en/of de groep ‘Van denken naar voelen’ op Linkedin.

Blijf op de hoogte omtrend de verhalen van denken naar voelen.
Het zwembad van Klaas
foto_Het_zwembad_van_Klaas_VERKLEIND

 Gouden inzicht 1: blijf dicht bij jezelf + gouden inzicht 5: leer van weerstand

 

 Een van mijn pittigste klussen in mijn managersloopbaan was de kwestie Klaas. Klaas was eind veertig/begin vijftig, een betrouwbare en rustige medewerker met een lange staat van dienst. In mijn team zaten consultants die ondersteund werden door een backoffice, waar Klaas deel van uitmaakte. Hij functioneerde al jaren niet zo goed. Zijn collega’s klaagden al langere tijd over zijn output. Een van de problemen was dat zijn Nederlands onder de maat was, waardoor zijn brieven naar klanten nooit zonder fouten de deur uitgingen. Niet handig voor een commercieel backoffice.

 

Ik had dit team overgenomen en besloot het functioneren van Klaas met hem te bespreken. Hij erkende de problemen wel en dacht geholpen te zijn met onder andere een extra cursus Nederlands. Daar steunde ik hem graag in. Na deze cursus, hulp van alle kanten en diverse gesprekken bleek zijn functioneren nog steeds niet te voldoen. Al die jaren had hij goede beoordelingen gehad van mijn voorgangers en ik wilde hem een lagere beoordeling geven.

‘Besef je wel wat je doet?’ vroeg mijn directeur. ‘Klaas zit in de ondernemingsraad.’ ‘Nou en?’ vroeg ik. ‘Als je iemand in de or een lagere beoordeling wilt geven, moet je bij de hoogste directeur toestemming vragen,’ zei hij.

Nee, hè, had ik weer ... Als net benoemde manager van een team zit je daar niet op te wachten. Maar van de andere kant: mijn voorgangers, de zachte heelmeesters, hadden stinkende wonden gemaakt. En ik was ervan overtuigd dat het niet goed was voor het bedrijf, niet voor de collega’s en met name niet voor Klaas zelf. Hij liep constant op z’n tenen. Dus trok ik de stoute schoenen aan en heb de beoordeling aangevraagd. Ik kreeg toestemming.

 

Het gesprek met Klaas volgde. Hij werd er verdrietig van en ik leefde met hem mee. ‘Beste Klaas,’ zei ik. ‘Soms zwem je in een bad van drie meter diep. Je voelt de bodem niet onder je voeten. Ik zie jou constant bijna verdrinken en iedere keer kun je net, met heel veel spartelen, je hoofd boven water houden. Om je te helpen, heb je extra zwemtrainingen gekregen, maar deze mochten niet baten. Ik zou je graag willen helpen door je te verplaatsen naar een bad van één meter diep. Dan voel je gewoon weer lekker grond onder je voeten en kun je in jouw eigen tempo, op jouw niveau functioneren. Ik deed hem een voorstel voor een andere baan binnen de divisie, waar zijn mindere taalvaardigheid geen issue was.

Zijn ego spartelde tegen en zijn weerstand openbaarde zich: zijn vader had vroeger bij hetzelfde bedrijf een hoge functie gehad. Hij wilde graag voldoen aan de ooit of misschien wel nooit besproken eisen/wensen van zijn ouders. Zijn angst om veroordeeld te worden als hij een ‘lagere’ functie zou aanvaarden kwam vrij.

Ik voelde met hem mee en besloot hem bedenktijd (gevoelstijd) te geven. Ook al voelde voor hem die nieuwe baan best goed en waren mijn intenties positief, je kunt iemand niet direct dwingen die intuïtieve gevoelens te volgen en zijn ego los te laten. Soms voelt het te beangstigend aan en is er tijd nodig voor acceptatie.

 

Hij nam de tijd, accepteerde zijn nieuwe baan en ik zag hem met de dag vrolijker worden. Ik voelde me dankbaar dat ik de kracht had gehad om vanuit mijn zorg door de weerstand heen te gaan, met als doel om voor Klaas een bijdrage te leveren aan zijn geluk. 

 

De Dalai Lama zei ooit: ‘Vergeet wie je dacht te zijn en accepteer wie je bent.’
Accepteer jij wie je bent?

 

De naam Klaas is veranderd

Hanneke is (management)coach, adviseur en geeft lezingen en workshops. Ze is schrijfster van het boek Van denken naar voelen.

Meer informatie, o.a. over haar Zeven Gouden Inzichten, vind je in haar boek of op haar website http://vandenkennaarvoelen.nl/ .

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen