Facebook: people/Hanneke-van-Gompel/100000107136004 Linked In: hannekevangompel Linked In Group: 2601493 Twitter: Hannekeisis4u

Via deze RSS feed-button kun je je laten informeren als ik een nieuw VDNV verhaal publiceer. Steeds als een nieuw inspiratiemoment zich aandient, zal ik dat kenbaar maken via Twitter en Linkedin. Ik nodig je graag uit om je te verbinden via Twitter (Hannekeisis4u) en/of de groep ‘Van denken naar voelen’ op Linkedin.

Blijf op de hoogte omtrend de verhalen van denken naar voelen.
Uit de kast komen
foto_uit_de_kast_komen_VERKLEIND

Gouden inzicht 6: heb vertrouwen in je gevoel

 

Op mijn mail waarin ik de aankondiging deed van de verschijning van mijn boek Van denken naar voelen, mailde hij mij meteen terug: bel me, 06 … En zo planden we weer eens een afspraak. Hij is een directeur/eigenaar van een succesvol bedrijf. Ik parkeerde naast zijn grote Volvo en werd keurig door zijn secretaresse ontvangen in het statige onderkomen. We kenden elkaar zakelijk en af en toe spraken we af. Ook al was de frequentie niet hoog, de klik was altijd weer bijzonder.

 

Met volle aandacht luisterde hij naar mijn verhaal over mijn spirituele reis, de totstandkoming van mijn boek en de angst waarmee dat gepaard was gegaan. (Lees meer in mijn boek Van denken naar voelen). Aarzelend stelde hij zich ook open en vertelde zijn verhaal. Hij was al geruime tijd zeer geïnteresseerd in spiritualiteit. Hij volgde al vijftien jaar lang allerlei workshops en cursussen op dit gebied. Hij was helemaal ondergedompeld in de wereld van energie, readings, healings, bezinning en bezieling.

 

Voor mij was dit een fantastische openbaring. Ik had nooit geweten dat hij zich ook op dit pad bevond. Maar ik voelde ook zijn angst. Niemand wist hiervan, zeker niet op kantoor en laat staan dat zijn zakelijke relaties er weet van hadden. Ik zei: ‘Het lijkt wel alsof je uit de kast komt … Eindelijk een openbaring aan een zielsverwant.’ Na mijn bewondering geuit te hebben voor deze transparantie, opperde ik vanuit mijn gevoel wat samenwerkingsmogelijkheden. We zouden een lezing kunnen organiseren voor zijn klanten, met als thema authentiek leiderschap, varend op innerlijke kracht.

Ik voelde dat zijn harnas weer sloot. Het kwam nu voor hem wel heel dichtbij en hij wees mijn suggestie af, ingegeven door angst.

‘Nee, nu nog even niet,’ zei hij. ‘Stel je voor dat mijn spirituele kant voor mijn bedrijf negatieve gevolgen heeft.’

Met een grote glimlach zei ik: ‘Stel je eens voor dat je bedrijf enorm groeit door jouw openheid over je spirituele passie.’

 

Toch voelde ik direct ook compassie voor zijn angst. Voor mij was (en soms is) dat herkenbare angst. Veertig jaar lang werd ik gedreven door mannelijke, stoere energie, op weg naar resultaat. Een zakenpartner waar ik in mijn IBM-tijd mee werkte, zei vaak: ‘Ze is hier de enige met ballen.’ Voor mij was dat toen een groot compliment, de erkenning van mijn mannelijke, gedreven kant.

En nu kwam ik uit de kast met mijn vrouwelijk energie, werkend vanuit gevoel en kwetsbaarheid. Daarvoor heb ik heel wat angsten en drempels moeten overwinnen. Ik was bang voor het oordeel vanuit de zakelijke wereld, bang om als ‘zweefmuts’ bestempeld te worden. Hoor ik er dan nog wel bij? Nemen ze me nog wel serieus? Dat waren de vragen die door mijn hoofd speelden.

 

Nu ik over deze hindernis heen ben, zie ik de emotionele armoe en voel ik de honger in de grote bedrijven naar bezieling. Eigenlijk zegt mijn gevoel, mijn innerlijke stem, al heel lang dat het goed is. Daar vertrouw ik nu op …

En mijn spirituele zakenrelatie? Maanden later werd ik blij van zijn mail dat hij de eerste stappen uit de kast zet …

 

Doe iets in de overtuiging,

dat het moet worden gedaan,

vrees dan niet

hierbij gezien te worden,

ook wanneer de grote menigte

hier anders over zou denken.

Epiktetos

Voor welke drempel sta jij?

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen