Facebook: people/Hanneke-van-Gompel/100000107136004 Linked In: hannekevangompel Linked In Group: 2601493 Twitter: Hannekeisis4u

Via deze RSS feed-button kun je je laten informeren als ik een nieuw VDNV verhaal publiceer. Steeds als een nieuw inspiratiemoment zich aandient, zal ik dat kenbaar maken via Twitter en Linkedin. Ik nodig je graag uit om je te verbinden via Twitter (Hannekeisis4u) en/of de groep ‘Van denken naar voelen’ op Linkedin.

Blijf op de hoogte omtrend de verhalen van denken naar voelen.
Bijzondere ontmoetingen 2
foto_bijz_ontm_-_2._yoga_VERKLEIND

Bijzondere ontmoeting 2

 

Mijn vriend Paul, een ambitieuze manager, kreeg een flinke klap in zijn leven. Zijn herniaoperatie verliep desastreus en hij belandde met een dwarslaesie in een rolstoel. Het is bijna niet te vatten hoe vreselijk hij zich moest voelen … Na zijn revalidatieperiode bood ik hem aan om eens te komen praten.

Tijdens een van onze bijzondere gesprekken gaf hij aan dat hij iets terug wilde doen. Na er even over nagedacht te hebben, mailde ik hem: ‘Ik help je vanuit onze vriendschap en daar hoef ik niets voor te hebben. Het is onvoorwaardelijk, wat mij betreft. Mocht jij zelf toch iets willen doen, dan help je mij door mijn missie mee uit te dragen. Geef een paar van mijn boeken weg en geniet van het weggeven!’

 

Door deze ‘toevallige’ signalen, kwam het boek bij John terecht. Hij is de taxichauffeur die Paul vaak naar het revalidatiecentrum brengt. Na het lezen van mijn boek mailde John mij dat hij enorm geraakt was. Ik bood hem aan om een kop koffie te komen drinken en kennis te maken.

Hij stond in de deuropening met bloemen; hij wilde niet met lege handen komen. Hij vertelde zijn verhaal over zijn ongelukkige jeugd met een labiele moeder die niet voor haar kinderen kon zorgen. Door zijn onstabiele jeugd zocht John zijn heil in drugs en zo was hij jarenlang verslaafd. Ik heb altijd tissues voor mijn cliënten op tafel staan, maar nu voelde ik zelf zo met hem mee, dat de tranen over mijn wangen biggelden.

 

Ik ontmoet vaker (meestal maatschappelijk succesvolle) mensen die ooit met een valse start begonnen. Mensen met een jeugd die heftige sporen heeft achtergelaten; moeder jong overleden, ‘boze’ stiefmoeder, ruzie thuis, gepest op school, et cetera. De pijnlijke verwondingen en bijbehorende littekens dragen ze hun hele leven mee. Ook bij mensen bij wie je het niet direct verwacht. Er zijn heel wat ouders die iets anders met hun kroost voor hebben, dan hun kinderen zelf. Die kinderen worden heel lang in hun leven gedreven door deze (soms onuitgesproken) verwachtingen, vaak tot grote hoogte, en soms zetten ze zich af. Kinderen willen het goed doen voor hun ouders, hebben behoefte aan hun erkenning en waardering. En dan op een dag, vaak zijn ze rond de 40 jaar, dan voelen ze dat ze op een levensspoor zitten dat niet meer past. Ze zijn niet gelukkig en slepen zich door de dagelijkse ratrace heen. Ze krijgen onbestemde lichamelijke kwaaltjes of andere ongemakken. Dan is de tijd daar om een ‘levensreset’ te maken. Wat wil ik nou echt in het leven? Waar word ik gelukkig van? Wat wil ik, wat kan ik en waar heb ik behoefte aan? Dat zijn de vragen die op hun pad komen.

 

Ook John heeft op een gegeven moment zijn leven gereset. Hij is gaan mediteren en is een paar jaar geleden begonnen met een opleiding tot yogaleraar. Om geld te verdienen rijdt hij taxi en kwam zo met Paul en mijn boek in contact. John’s missie is om anderen te raken. Ik voel dat hij helemaal tot zijn recht zal komen als hij mensen gaat helpen met dezelfde verwondingen als hij heeft. Daar ligt zijn grote, immense kracht!

 

 

 

Zit jij op jouw authentieke levensspoor?

 

Hanneke van Gompelwww.vandenkennaarvoelen.nl

In november 2011 verschijnt op veler verzoek van de lezers deel 2 van het boek Van denken naar voelen.

Geniet mee van deze 52 toegankelijke, kwetsbare, hedendaagse spirituele verhalen. Recht uit het hart.

 

 


 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen